AkkesE
Mehmet Kemal
Yönetici
Hero Member

hı.??
|
 |
« : Ağustos 28, 2007, 02:37:56 am » |
|
Maskeli Ressam
Maskeler düşüyor birer birer Bin parça oluyor yerde can Kafasını kaldırıp bakıyor asker Aynı manzara yükseliyor ufuktan
Kıpkırmızı bir güneş boyuyor ressam Paletinde beş çukur, hepsinde kan Şaşırıp kalıyor olanlara asker Renkler kayboluyor kırmızının içinde Nişan alıyor güneşe, tetiğe basıyor Savruluyor eteklerine Raydan çıkan mevsimler
Eller geziniyor tuvalin üzerinde Bir âmânın nasırlı elleri Ressam resmin içinde Anlaması zor, dokunmak yetmez Ve karar kılıyor hâkim Nefesi, suçun ensesinde: “Kendini boyuyor her sabah insan, ebediyet çerçevesinde…”
Evden Kaçan Mısra
Dün gece kaçtı evden Bir şiirin son mısrasıydı.
Sağa sola dönüyordum o sırada Sıcaktan uyuyamıyordum Parmak uçlarını eze eze geçmiş koridoru Karanlıktan yararlanmış Yorgan yoktu üzerimde o sırada Ama üşümüyordum Aralık bırakmıştım kapıyı Anlamış, geçerken önünden Rüzgâr bile yapmamış Ne kapı sallanmış Ne kolunu vazoya çarpmış
Yaylarından tutarak açmış kapıyı Ayakkabısını almamış Su içmeye kalkmıştım o sırada Kapının kapandığını gördüm Hamle yapıp tuttum kolu, açamadım Gözlerimi döktüm anahtar deliğinden Gölgesini takip ettim. Ne kadar ayak izi varsa sokakta Başlarında durdum, eğildim Elime geçirdim şekillerini Ne kadar ayak izi varsa Üstüne bastım, Ona ait sandım. Hızla çevirdim sayfalarımı Ek**** metni aradım.
Geri gelmedi, artık beklemem Ateşe attım tüm kitabı Karşısına geçip yangının, ağladım Benim sanmıştım oysa Yanılmışım…
Dün gece kaçtı evden Tırnaklarını kıra kıra Bir şiirin son mısrasıydı Başlığa koyacaktım oysa Yarın söyleyecektim; Bir gün daha kalmadı…
Vefa
Gece yarısını vurduğunda zembereği Kuşlar dağıldı odaya, penceresinden Açıldı kapandı kapağı Açıldı, kapandı … Hepsi çıktı, çıkmadı biri O, ayrılmadı evinden
Saati terk etmedi vefa Vefa! Saati bile terk etmedi Kesti aldı benden kendini İhtiyacım vardı oysa
Gece yarısını geçerken zaman Vefasızlık karşıladı uyanışımı Hiçbir göz göremedi, bakamadılar Hiçbir kamera çekemedi, o an Gözlerimin yuvalarından fırlayışını Vefa, saati bile terk etmezken Çekti gitti benden İhtiyacım varken tam, Tam dostlarıma sarılacakken!
Yasin Emre KATIRCI (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir
|