Trabzon Forum | resim, fotoğraf, müzik, video, rehber, rapidshare, mp3
Aralık 02, 2008, 10:02:04 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma üye değilseniz,Lütfen üye olunuz.Üyelik için tıklayın

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: "Güldür be kiz... Canim aciyor!"  (Okunma Sayısı 638 defa)
rdm
trabzon.org
Administrator
Hero Member

401213 esergun@msn.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Ekim 15, 2006, 08:50:04 am »

Akcaabatli, cam kemik hastasi olan bir hemserimizin anisina cikarilan bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Belki icinizde Hürriyet`te yayinlanan röportajini okuyanlar vardir.

Basligi acmama sebep olan hemserimiz, giristen de tahmin edebileceginiz üzere artik aramizda degil. Hayat hikayesini Hürriyet Gazetesi`nde okuyup tasarimini da kendisinin yaptigi veb sitesine girmistim. Cam kemik hastaligi nedeniyle, "güc" tanimlamasinin bile cok hafif kalacagi sartlar altinda hayat mücadelesi vermis. 29 yillik kisa ömrünün 20 yilini yatakta, sirt üstü ve hic kimildamadan gecirmis.

Sitesinin adini kendimi cok zorlamama, türlü denemelerime ragmen, uzunca bir süre hatirlayamamistim. Biraz önce google da bir arama yaparken tesadüfen buldum. Sitesine ilk girdigimde, hayat hikayesi ve  müthis mücadele azmi nedeniyle bogazim dügümlenmisti. Bugün yine dügümlendi. Bir azim abidesi olarak gördügüm insanin vefat haberini ögrendim bugün.

Kitabin önsözü:

Güldür be kız… Canım acıyor; sanal dünyada Mariah diye tanınan Hilal Lüle'nin inanılmaz azminin gerçek öyküsü.

Camdan Kız Hilal Lüle; 1 Mayıs 2005 tarihinde henüz 29 yaşındayken Osteoyinesis Imperfekta, halk dilindeki adıyla "Cam Kemik" hastalığı nedeniyle hayata gözlerini yumdu.
Ardında eli kalem tuttuğu dönemlerde yazdığı hüzünlü günceleri, tek parmağıyla dünyayı fethettiği internet mesajları ve Mariah'sız bu dünya nasıl dönecek diyen dostlarını bırakarak.

Candan Selman ve Demet Macunlar'ın derleyerek kaleme aldığı "Güldür be kız… Canım Acıyor" gidişinin birinci yıldönümünde Hilal Lüle'nin anısına Pelerin Kitap'tan çıkıyor. Kitaptan elde edilecek gelir, Hilal Lüle'nin ailesine bağışlanacaktır.

'Güldürme be kız canım acıyor!...' derdi.
O an hatırlardım hasta olduğunu. Sanki ben hep hastaydım da o hep iyiydi. Keşke yine bizden bahsetsek ve kıkırdasak.
Güldür be kız… Canım acıyor

Siparis icin :

http://www.kitapyeri.com/index.php?sayfa=2&id=10401&tur=1

Hilal Lüle`nin internet sitesi:

www.aksiseda.com

Hürriyet Gazetesi`nda kendisiyle yapilan röportaj:

http://www.aksiseda.com/home.asp?id=70

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: