Trabzon Forum | resim, fotoğraf, müzik, video, rehber, rapidshare, mp3
Aralık 02, 2008, 04:12:52 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Forumumuza üye değilseniz,mesaj gönderemez, mesaj eklerinde yer alan resim ve müzik dosyalarını açamazsınız. Lütfen üye olurken sizi doğru tanıyabilmemiz için profil bölümünü tam doldurunuz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kazım Koyuncu  (Okunma Sayısı 2456 defa)
rdm
trabzon.org
Administrator
Hero Member

401213 esergun@msn.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Kasım 08, 2006, 09:23:02 am »

Kazım Koyuncu (1972 - 2005), Karadenizli bir rock şarkıcısıdır.

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Sugören köyünde doğdu. Müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı. Çocukluğu, "üstadım" dediği, "Kemençeci Yaşar" lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında türkü dinleyerek geçti. İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden siyasi nedenlerle ayrıldı. 20 yaşında iken, 1992'de Ali Elver le "Dinmeyen" adlı rock müzik grubunu kurdu ve profesyonel müzik yapmaya başladı. Daha sonra Lazca müzik yapmak için bu gruptan ayrılsa da rock'tan kopamadı ve Laz etnik müziğini rock tabanlı yorumlamaya başladı.

1993’te Mehmedali Barış Beşli ile birlikte Zuğaşi Berepe (Lazca: Denizin Çocukları) adlı rock müzik grubunu kurdu. Lazca rock yapma iddiası ile yola çıkan ve 1995'te Va Mişkunan (Bilmiyoruz), 1998'de de İgzas (Gidiyor) adlı albümleri yaparak bu iddialarını da gerçekleştiren grup, sınırlı sayıda (yalnızca 130 adet) basılmış bir konser albümü çıkardıktan sonra 1999 yılında dağıldı.

Kazım Koyuncu, tek başına müziğe devam etti ve Salkım Söğüt adlı projelerin ikincisinde 3 şarkıyla yer aldı. 2001’de Viya adlı ilk solo albümünü çıkardı. Daha sonra Kanal D televizyonunda yayınlanan ve çok sevilen Gülbeyaz adlı dizinin hem müziklerini yaptı, hem de dizinin bazı bölümlerinde oyuncu olarak görev aldı ve bundan sonra yurt çapında tanınmaya başlandı. Daha sonra da Kemal Sahir Gürel ile birlikte Sultan Makamı adlı televizyon dizisinin müziklerini hazırladı.

Karadeniz müziğinin güçlü temsilcilerinden Fuat Saka, Volkan Konak ve Bayar Şahin ile birlikte düzenledikleri, büyük ilgi gören Hey Gidi Karadeniz konserler dizisinin de öncülüğünü yaptı. Nisan 2004'te çıkardığı ikinci solo albümü Hayde, sanatçının popülaritesini daha da arttırdı.

2004'ün sonlarında akciğer kanseri teşhisi konuldu ve tedavi görmeye başladı. 25 Haziran 2005'de, 33 yaşında, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk
hamsi41
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2007, 04:27:21 am »

tek kelimeyle harika bir sanatcıydı herkes sesinden tanır onu allah rahmet eylesin
AkkesE
Yönetici
Hero Member

hı.??

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2007, 05:33:34 am »

Ölümünden 18 ay sonra yayınlanan “dünyada bir yerdeyim” albümüyle sevgili Kazım Koyuncu tekrar aramızda...
Albümün “dido” haricinde tamamı Türkçe parçalardan oluşuyor. Daha önce yayınlanmamış şarkılarının yanı sıra farklı albümlerde yayınlanmış şarkıları ve konser kayıtlarının olduğu albüm Halkevleri tarafından hazırlanmış.“Dünyada bir yerdeyim” albümünde 6 tane yeni şarkısı yer alıyor Kazım Koyuncu’nun. İnsanın yüreğini acıtan sözlerle sahip bu şarkılar sanki onun yokluğu uzerine yazılmış gibi.

Sözleri Ali Elver-Kazım Koyuncu’ya ait “dünyada” şarkısı hariç diğer şarkıların sözleri farklı sanatçılarımıza ait olmasına rağmen şarkılar o kadar çok “onu” hatırlatıyor ki albümle bir bütünlük sağlamış.

Ölümünden sonra çok fazla tartışıldı yazıldı Kazım Koyuncu için birçok kişi “adını” kullanıp biryerlere gelmek istedi. Tanımayanlar yakın arkadaşları oldu. Olmaması gereken bu tartışmaların içinde; onunla ilgili yayınlanabilecek herhangi birşeyin “onu” meta haline getirmesinden korkuldu ve hep tartışması devam etti.

Gelirinin Kazım Koyuncu’nun adını yaşatmak amaçlı kullanılacağı açıklanan albümün, “onu” sevenleri ile tekrar birleştirdiği bir gerçek. Belki meta haline gelme korkusu olabilir, bunun engellenmesi için çalışmalar da yapılabilir. Ama onun büyülü sesiyle yeni bestelerini dinlemek herkesin hakkı. Var olan şarkılar, besteler karanlıklar içinde kalmamalı.

İnsanı dinlendiren sesiyle 16 Kazım Koyuncu şarkısı “dünyada bir yerdeyim” albümü ile sizlerle.

Otanusi ( Lazebura.net)

Kazım Koyuncu’nun ardından ne kadar söz söylendiyse de ben o kadar söylememeye çalıştım. Fakat ne zamana kadar sürdüreceğimi kestiremeden… Onu çok yakından tanımış olmak bana hiçbir ayrıcalık vermiyordu. Bir bakıma benim söyleyeceklerim hep bir ağızdan söyleniyordu zaten. Hepsi de Kazım’a yakışır sözlerdi bunlar.

Kazım koyuncu hepimiz için bir ilkti, alışılmışın dışındaydı ama aykırı değildi. Herkesin önce çok yadırgadığı Denizin Çocukları bile gönüllere yerleşmemiş miydi?

Müziğin dili, dini, ırkı, milliyeti olmadığının en güzel örneğiydi Kazım. Evet müzik evrenseldi ve Kazım bu evrenselliğe Laz diliyle katkı yapıyorrdu.

Kazım’a hoş geldin çocuk demiştik. Sonra aşk olsun sana çocuk dedik. Ve ne yazık ki güle güle Denizin Çocuğu dedik.

Kazım’ın hayata dair, aşka ve dünyaya dair söylenmemiş sözlerinin olduğunu görüyoruz. Bu sözlerinin duyulması gerektiğine inanıyorum. Onu sahiplenmek biraz da sözlerinin duyulmasına bağlıdır.  O,  dünyada bir yerden  sevenleriyle bir kez daha kucaklaşıyor. Denizin Çocuğu,  gönlümüze hoş geldin.

Seninle ağladık senle güldük biz
Bu sevda uğruna canlar verdik biz
MAVİ si tutsak olsun BEYAZ özgürlük
HERKESE NASİP OLMAZ BEŞİKDÜZLÜLÜK
trabrock
Yeni Üye
*

one last goodgörüşmek üzere

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2007, 04:44:59 pm »

az ağlamadım arkandan abicim
senin gibisi bir daha gelmeyecek biliyorum o yüzden de senden erken ayrılmanın acısıyla ağlıyorum

"Life has betrayed me once again , I accept somethings will never change"
YaLnızLığı AnLa
AkkesE
Yönetici
Hero Member

hı.??

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2007, 04:12:01 am »

"Dünyada"

Dünyada bir yerdeyim ben
Yol kenarlarındaki su birikintilerindeyim
Yerim yurdum yoktur benim
Yarim yurdum yoktur benim
Sadece gökyüzüne göreyim

Uzak yerler çeker beni
İsterim ki gemilerle gideyim
Bugün burda şarkılar söylerim
Ben kendime şarkılar söylerim
Ama yarın hiçbir yerdeyim

Seni Asla Unutmayacağız, Unutturmayacağız...

sonerizm
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2007, 06:00:58 am »

valla ben evinede gittim ALLAH KİMSEYE YASATMASIN BÖYLE BİR ACI kazım abi bizim sesimiz kavgamız sevadamız oldu su zamana kadar karadeniz dizileri cok yapıldı ama en güzeli gülbeyazdı dizi dizi yapnda müziği oldu zaten bu acık bir sekilde ortada ALLAHA MEKANINI CENNET EYLESİN...
AkkesE
Yönetici
Hero Member

hı.??

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2007, 08:46:35 am »

Kazım KOYUNCU'yu madem bu kadar seviyoruz onu sonsuza kadar el ele hep beraber yaşatalım.
« Son Düzenleme: Mayıs 27, 2007, 03:41:50 am Gönderen: PRotesTo_ » Logged

rdm
trabzon.org
Administrator
Hero Member

401213 esergun@msn.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #7 : Nisan 29, 2007, 09:00:54 am »

Allah rahmet eylesin.

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk
muuzzy53
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2007, 04:39:05 pm »

Unutulmaz karadeniz sanatcısı gerçekten büyük acı kaybımız rahmetle anıyorum
AkkesE
Yönetici
Hero Member

hı.??

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2007, 03:41:21 am »

Seni Asla Unutmayacağız, Unutturmayacağız...

www.sairceketlicocuk.com

AkkesE
Yönetici
Hero Member

hı.??

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2007, 02:29:49 am »

Anıt Mezar Projesi dizaynı Yük.Mimar Murat YILMAZ ve İç Mimar Murat ÖZBAYRAK tarafından gerçekleştirildi. Anıtın yapımına 21.04.2007 tarihinde başlanmış olup; yapım 2M AKADEMİK MİMARLIK tarafından yürütülüyor.

Anıt Mezar dizaynı için geliştirilen konsept dahilinde "Müzeli" ve "Müzesiz" olmak üzere iki öneri hazırlandı. "Müzesiz" anıt mezar konsepti; ailesinin isteği üzerine tercih edilmiş ve uygulanmasına karar verildi. Müzeli Anıt Mezar konsepti içinde sanatsal duyumları öne çıkaran rampa, doğal su vb. öğeler yer almaktadır. Müzesiz Anıt Mezar Projesinde bu öğeler bulunmamakla birlikte anıt konseptinden beklenen etkinin sağlanmasına özen gösterildi. Müzesiz Anıt Mezar Müzeli Anıt Mezara dönüştürülebilir niteliktedir.

Anıt Mezar Konseptini öz olarak açıklamak gerekirse; Kazım KOYUNCU ile özdeşleşen "DÜNYADA BİR YERDEYİM" sözü ana tema olarak ele alınmıştır. Devinim, Sonsuzluk vb. kavramlar Anıt Mezarda görselleştirilmeye çalışılmıştır.
« Son Düzenleme: Kasım 08, 2007, 09:00:42 am Gönderen: PRotesTo_ » Logged

ayse6117
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2007, 06:38:12 am »

Üzgün gercekten sarkıları ve sesiyle çok özel biri olarak kalıcak kulaklarımda ....
 onunla kendimi memleketimde hissediyorum çok uzakta olsamda çok üzülüyorum onun gibi bir ses gelmiycek bu dünyaya....ayse
AkkesE
Yönetici
Hero Member

hı.??

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 08, 2007, 09:02:17 am »

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır