Trabzon.org Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 22, 2012, 06:16:26 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
5,589 Mesaj 2,766 Konu Gönderen: 2,800 Üye
Son üye: awnofawcetmarc
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  Trabzon.org Forum
|-+  Bilim ve Bilişim
| |-+  İnternet Dünyasından
| | |-+  MSN'de bu tuzağa düşmeyin
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: MSN'de bu tuzağa düşmeyin  (Okunma Sayısı 4589 defa)
NooTeO
Sr. Member

nooteo@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Ekim 23, 2006, 06:20:15 pm »

Adapazarı'nda oturan 23 yaşındaki Fatma Baran Harmanlı'nın 3 ay önce MSN adresini çalan meçhul kişiler Harmanlı'nın MSN adresinde bulunan kişilerden telefon dolandırıcılığı yaptıktan sonra bu kişilerin de MSN adreslerini çalarak zincirleme dolandırıcılık yaptıkları belirtildi. Adapazarı'nda MSN üzerinden dolandırıcılık suçlarında son iki ay içerisinde bu yönde 7 şikayet dilekçesi verildiğide kaydedildi.

Adapazarılı Radyocu Fatma Baran Harmanlı MSN üzerinden yapılan sahtekarlıkta ise kendisine mail atıldıktan sonra MSN adresinin çalındığını söyleyerek, “Bana bir mail gelmişti. Maili açtıktan sonra MSN adresime bir daha giremedim. Sonradan öğrendim ki, gelen mailin içerisinde şifre kırıcıları varmış. Hatta daha mail dışında gönderilen fotoğraf veya belgelere de şifre kırıcı-gizli dosya yaparak şifreleri kırıyorlar. Burada yapılması gereken MSN kullanıcılarının tanımadıkları kişilerden gelen dosya belgeleri kabul etmemeleri'' dedi.
hamsi41
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2007, 01:51:33 am »

evet valla dikkat etmek gerekiyor
ayse
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2007, 07:34:19 am »

Evet önemli bir konu daha iletinizi başkalarına gönderirken adresi "gizli "yazan başlığa yazın ki gönderilen iletiyle beraber diğer gönderdiğiniz insanların isimleri başkaları tarafından görülmesin.Böylelikle hiç tanımadığınız insanlar sizi msn'ine kaydetmeye çalışmaz.Ve tabi ki şifrenizi hem harf hem rakamdan oluşacak şekilde seçin ki hack'lenmesi de zor olsun.
aksi
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2007, 08:25:03 am »

buna dikkat edin tabiki birde şunu söylemekte yarar var keylogger ve benzeri programcıklar resim müzik gibi dosyaların içerisinede yerleştirilip karşı tarafın haberi olmadan bilgiler ele geçirilebilir.ve bunları antivirüsler de tanımayabiliyor. ön tarafta bir resmi incelerken keylogger sizin girmiş olduğunuz şifreleri kaydeder daha sonrasında sadece o dosyayı okumak kalıyor ki açıkları olan bir bilgisayarda (biçok kişi bunu bilmiyor) bunu yapmak çok zor bi olay değil. en önemli kural ayşeninde dediği gibi tanımadığınız güvenmediğiniz kişilerden dosya almamanız. listenize eklememeniz gerek.
AkkesE
Yönetici
Hero Member

hı.??

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2007, 10:23:47 am »

Aslında ne acı dimi bu gibi proglamlar ulaşmak şimdi çok kolay...
Nası yani derseniz evet ben kusenle bu proglam sayesinde msn çalmaya çalışıyoduk....

Seninle ağladık senle güldük biz
Bu sevda uğruna canlar verdik biz
MAVİ si tutsak olsun BEYAZ özgürlük
HERKESE NASİP OLMAZ BEŞİKDÜZLÜLÜK
levisisa
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2007, 03:40:31 am »

artık msn mail çalma olayı o kadar popüler oldu ki sırf yaptım die yapan var
daha yakın zamanda benim tüm domainlerden alınmış aynı nickli maillerim çalındı.
yapılışının tek amacı ben yaptım demek
bu çok acı ve bir o kadar da sinir bozucu ben yıllardır tüm arkadaşlarımla iletişimimi o mailler aracılığı ile yapıyordum ama şimdi güvenemiyorum artı bi de şu ar
karşınızda arkadaşınız sanarak konuştuğunuz kişi hack lenmiş olabilio ve konuştuğunu zkişi aslınd arkadaşınız olmayabiliyor . bu da kötü
artık msn kullanmıyorum sadece yahoo messenger ve şifrem 12 hane ve karmakarışık iş iben bile zor hatırlıom şifrenin kırılabilmesi olasılığını düşürmek için tavsiyem siz de öyle yapın
girdiğiniz sitelere dikkat edin firewall türü programları kullanın ve bu programları güncel tutmaya gayret gösterin
işte tecrübemi anlattım umarım başınıza gelmez
seda_ile_ferhat
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2007, 10:41:21 am »

msn ye dikkat edeceginiz kadarda pc nizede dikkat edin ve aypi numaranızı güvenliğiniz için kimseyle paylaşmayın
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!