GÜLPERİ
Yeni Üye
|
 |
« : Temmuz 10, 2007, 02:17:01 pm » |
|
ÖZLÜ SÖZLER
Çalışmak hayat,düşünmek ışıktır.
Gün nasıl yenilerse kendini günbegün sende yenile, yinele. Konfiçyüs
HIC BIR ŞEY INSAN KADAR YÜKSELEMEZ VE ONUN KADAR ALCALAMAZ.
Gercek bir taş kadar sert bir gonca kadar da yumuşaktir.
M. Gandi
|
|
|
|
|
|
“Dünyada sevgiye dair ne varsa ben orada varım, savaşa dair ne varsa ben orada yokum.” Hz.Mevlana
|
|
|
GÜLPERİ
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2007, 02:20:18 pm » |
|
EGER ŞUNUN BUNUN TEVECCÜHÜNDEN
KUVVET ALMAYA TENEZZÜL EDERSENIZ
HALINIZI BILMEM
FAKAT GELECEGINIZ CÜRÜK OLUR......!
K.ATATÜRK
İnsan yinellikle başkalarina sürmek istedigi camura bulanir.
C. Şehabettin
|
|
|
|
|
|
“Dünyada sevgiye dair ne varsa ben orada varım, savaşa dair ne varsa ben orada yokum.” Hz.Mevlana
|
|
|
AkkesE
Yönetici
Hero Member

hı.??
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2007, 02:25:59 pm » |
|
“Bu arada; hiç başımızdan ek**** olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Ç´e" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya.”
Kazım KOYUNCU
Belki biraz uzun ama bence çok iyi özetlenmis bi destan....
|
|
|
|
|
|
 Seninle ağladık senle güldük biz Bu sevda uğruna canlar verdik biz MAVİ si tutsak olsun BEYAZ özgürlük HERKESE NASİP OLMAZ BEŞİKDÜZLÜLÜK
|
|
|
GÜLPERİ
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2007, 02:27:04 pm » |
|
AKILLI VE UYANIK OLUN SIZI ÜMITSIZLIGE GÖTÜREN OLAYLAR MUTLULUGA DA GÖTÜREBILIR.
Yalnız yaptığın plânların değil, Başardıklarının da tadını çıkar. Ne kadar küçük olursa olsun işinle ilgilen. Hayattaki dayanağın işindir, unutma. Sevebileceğin bir iş seçersen, hayatında bir an bile yorulmuş olmazsın. İşini öyle seveceksin ki, başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken, verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın.
Başkalarını kendi dertleri karşısında soğukkanlı gördük mü överiz, ama soğukkanlılığı bizim dertlerimize karşı gösterdiler mi, darılır, kızarız. (Montaigne)
Anlatamam derdimi dertsiz insana, dert çekmeyen dert kıymetin bilmez. (Aşık Veysel) Olgun insan güzel söz söylemesini bilen değil, söylediğini yapan ve yapabidiğini söyleyebilen insandır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GÜLPERİ
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2007, 02:32:19 pm » |
|
PRotesTo_ paylaşımın güzeldi.evet ,her şeye rağmen iyi veya kötü yola devam ediyoruz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GÜLPERİ
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2007, 02:36:30 pm » |
|
Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstümüze yağar. ama rengarenk gökkuşağı da yağmurdan sonra çıkar...
KARŞILAŞTIGIN ZORLUKLAR NE KADAR BÜYÜKSE, BUNLARIN ÜSTESİNDEN GELMEKTE O KADAR GURUR VERİCİDİR. EPİKTETOS.
Ümit ,benim ruhumun vazgeçilmez ihtiyaçlarindandir. Z.GÖKALP
Günesi gözden kaçirdim diye aglarsan, yildizlarida göremezsin...Togore
MÜCADELEDEN KAÇANLAR MÜCADELE EDENLERDEN DAHA ÇOK YARA ALIR( OSCAR WILDE)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GÜLPERİ
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2007, 02:40:08 pm » |
|
KADIN KENDİ BAŞINA NE GÜL GONCASIDIR NEDE DİKEN KOKLAMASINI BİLİRSEN GÜL TUTMASINI BİLMEZSEN DİKEN OLUR
Mert olmayan bir insanla işe başlamak, sonu gelmeyecek, ya da kötü bitecek bir yola çıkmak demektir. (Montesquie)
Siz kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır. Montaigne
Belki, Tanrı yanlış insanlarla tanışmamızı istedi doğru insanı tanımadan önce, böylece en sonunda doğru insanla tanıştığımızda, bu hediyenin ne yüce olduğunu anlamamız için.
Belki, bir mutluluk kapısı kapandığında, başkası açılıyordur, fakat böyle zamanlarda kapanan kapıya öyle uzun bakarız ki, bizim için açılan diğer kapıyı görmeyiz bile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uzgunum_28
Uzgunum_28
Üye

Masalin Bittigi Yerde Hayat Baslar.
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2007, 12:11:00 am » |
|
Yaşlanarak değil, yaşayarak kemale erilir. Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
"Kim demis bilmiyorum bi yerde okumustum" 
|
|
|
|
|
|
Kimseye etmem shikayet, aglarım ben halime. Titrerim mücrim gibi, baktıkca istikbalime!!
|
|
|
|
hamsi41
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2007, 07:27:36 am » |
|
burası mustur yolu yokustur giden gelmıyor acep nedendir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kanuni_nin Torunu
Yeni Üye
La İlahe İllallah Muhammedur Rasulullah
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2007, 01:15:05 pm » |
|
“Bu arada; hiç başımızdan ek**** olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Ç´e" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya.”
Kazım KOYUNCU
Belki biraz uzun ama bence çok iyi özetlenmis bi destan.... 1- Ernesto Che Guevara, komünizmin simgesidir.
1928 yılında Arjantin’in Rosaria kentinde doğdu. Tıp öğrenimi gördü. Öğrenciyken okuluna bir yıl ara verip, Güney Amerika kıtasında geziye çıktı. Macera diye başladığı gezinin ardından Che, komünist oldu. Mek****a’da siyasi mülteci olarak bulunan Raul ve Fidel Castro’yla tanıştı. Bu tanışıklık Che’yi de Küba’nın ele geçirilmesi hedefine ortak etti. 1956-1959 yılları arasında süren gerilla savaşı Küba’da başarıya ulaştı. Önce Merkez Bankası’nın başına, ardından Sanayi Bakanlığı’na getirildi.Bu görevlerde başarısız oldu.
Hayal edilenle gerçekleşen devrim arasındaki uçurum Che Guevara’yı yeni hayallere sürükledi.Yeni hayal, devrimin bütün Latin Amerika’ya yayılmasıydı.Bu amaçla Bolivya’ya gitti.Devrim konusunda Che Guevara’nın üç temel değişiklik düşüncesi şunlardır: 1. Halk güçleri düzenli orduya karşı zaferi kazanabilir. 2. Devrim yapmak için her zaman tüm şartların bir araya getirilmesi gerekmeyebilir. 3. Latin Amerika’da savaşın temel alanı kırsal kesim olmalıdır.Marksist düşünceden esinlense de marksizme yabancı bu düşünceler sadece Latin Amerika’da değil, dünyanın birçok yerinde yankı buldu. Özellikle maceracı gruplar, Che Guevara efsanesinin büyüsüyle aileyle, toplumla ve neticede tarihle çatışarak hayat karşısında yenik düştüler. Komünizmin insanlık için yeni bir umut olarak ortaya sürüldüğü bir dönemde Che Guevara bir mücadele simgesi olarak görüldü.Fakat bu simge incelendiğinde toplum ve devlet hayatında görev alarak insana hizmeti başaramayan bir maceracının gerçekten hayale kaçışı görülür. Che1967 yılında öldürülmüştür.
2- Komünizmin ne kadar İslami ahlaka ve inançlara zıt ve ters bir akım olduğu açıkça ortadadır. Ayrıntılı bilgi için:
=> BURAYI inceleyin
3- Kazım Koyuncu bu insanların ve bu akımların peşine düşmüş ve bu fikirler doğrultusunda hayatını sona erdirmiştir. Bizler Müslümanız. Müslüman sadece kendi fikrini taşıyan insanların ardına düşer. Allah'ın bir gün hepimize hesap soracağını ve ölümü ve ahireti unutmayalım diye bir hatırlatma yapmak istedim. Hayatımızı anlamlı koşuşturmaların peşinde harcayalım. Her bir ömür dakikası çok kıymetli. Fuzuli yerlere harcayamayacak kadar değerli. Allah bizleri bu dünyaya ne için ve hangi maksad ile göndermiş? Bizim bunu aarştırıp bulmamız gerekiyor. Çünkü kabir kapısını kapatamıyoruz, ölümü yok edemiyoruz. Madem biz de bir gün gireceğiz o toprağın altına, neden bizi yaratan ve bu dünyaya gönderen Allah ın emirleri dairesinde yaşamış bir kul olarak girmeyelim?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GÜLPERİ
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2007, 04:37:54 am » |
|
Kanuni_nin Torunu ,PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CrossBow
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 12, 2008, 04:56:25 pm » |
|
Kanuni_nin Torunu Ernesto Che Guevara bu fikerlere kapılmadan önce bütün Latin Amerika'yı gezmiş. Oradaki adaletsizliği,pislik batağını,fakirliği görmüş. Ve bunun için bir hayal kurmuş. Hayalini gerçekleştirmek için ölmüş. Peki sen söyle. Sen bana şimdi şimdi din ibaresini kullanarak bunun zıt bir görüş olduğunu savunuyorsun. Sence bu gördüğü adaletsizliğe göz mü yummalıydı? O ahlaklı iyi bir insan olduğu için bunu yapmadı. Bir çıkış yolu buldu. Herkes için daha bir hayat bir gerçeyi başka bir gerçekle değiştirmeye çalıştı. Hem komünizmde sınıf ayrımı yoktur, herkes eşittir, herkes çalıştığı kadar kazanır, herkes kardeştir, senin malın benim malım yoktur mal herkesindir herkes malını paylaşır, İNSANLAR DAHA KOLAY SÖMÜRMEK İÇiN TEMBELLERİN YARATIĞI KAPİTALİZMDEN ESER YOKTUR! . Hz. Muhammed'in yaşdığı biçim buna benzemiyor mu? Aynı demiyorum. O zaman İslam içinde en iyisi bu yaşam tarzıdır. O KÖPEK Fetullahın yaşam tarzı değil! O Amerikan yalakası Tayip'in değil! Ocaklarda insanların beyinlerini yıkayan MAYFA ya da DERİN DEVLET olan p*ç FAŞİSTLERİN DEĞİL! Ve idda ediyorum ben insanları sömürmek için yalan dindarlık yapmadıkça, insaları daha kolay yönetmek için beyinlerini yıkamadıkça. İnsanlığın eşitliği iyiliği için çalıştıkça. ALLAH akatında hepimiz o zaman kimin nerede olacağını görecez. Arkadaşlar kim olursanız olun okursanız sevinirim! Sonsuza Dek O tarihi günlerden bu yana Yer etti içimize senin sevgin Parladığı yerde yiğitlik güneşin Ölüm bir çelenk kondurdu başına
Nakarat:
O aydınlık durur hala Yürekleri saran ışıltısıyla Bağlıdır senin sevgili varlığına Kumandan Che Guevara Vuruyorsun tarihin içinden Şanlı ve güçlü yumruğunla Bütün Santa Clara düşüp yollara Seni görmek isterken
Nakarat
Gelirsin bahar güneşiyle Tutuşturduğun meltemle Gelirsin bayrağımızı dikmeye Ve bir ışık gülüşünde
Nakarat
Devrim aşkıyla yanan yüreğin Götürür yeni bir hedefe seni Orda bekler hep birileri Kurtarsın diye güçlü ellerin
Nakarat
Yolundayız hiç durmadan Birleşmiş seni izliyoruz Fidel'le birlikte bak söylüyoruz: Sonsuza dek ey Kumandan!
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 16, 2008, 11:37:36 am Gönderen: CrossBow »
|
|
|
|
|
civil_engineer
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 18, 2008, 11:44:16 am » |
|
benim özlü sözüm: Üniversite yıllarında hocaların ve gittiğim semınerlerdekı profların devaml kullandıgı bırsey vardı.O da MAZERET YOK....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|