Mesajları Göster
|
|
Sayfa: [1]
|
|
1
|
Meydan Parkı / Trabzon / Ynt: Gurbetteki Trabzonlular.
|
: Mayıs 26, 2008, 10:45:13 am
|
|
Trabzon Gecesi
Bu gece Boztepe'den Trabzon'u seyrettik Meydan'a, Liman'a, Çömlekçi'ye Akçaabat'a baktık. gökyüzü cıvıl cıvıl Geceleri ne de güzel olurmuş bu şehir? Ne de güzel sevdalar yaşatırmış insana Karadeniz'e vuran yakamozlarla Gündüz çok umarsızsın Trabzon Ya geceleri neden bu kadar Ağlatıyorsun bizi.
Bu gece Boztepe'den Trabzon'u seyrettik Issız bir ormanda Ötüşen kuşlarla yol aldık Ganita'ya, Faroz'a, Erdoğdu'ya Bir melek uçuyordu başımda Müjdeler olsun gönlüm. Bu şehir senden çok şeyler aldı Tek bir şey bıraktı geriye Aşkların en güzel esaretini Gündüzleri çok umarsızsın Trabzon Ya geceleri neden bu kadar Ağlatıyorsun bizi. Sezai Özen
|
|
|
|
|
2
|
Trabzon Forum / Üyeler ve etkinlikler / TRABZON HATIRASI
|
: Mayıs 23, 2008, 10:51:08 am
|
|
Trabzon Hatırası
Fırıncı kovmuştu kapı önünden Bir simit uğruna dayaklar yedik Bakkalın rafından bilye çalarken Bir topaç uğruna kavgalar ettik.
Su sattık Metin'le Avni Aker'de Üç kuruş parayı eve götürdük Mustafa'nın evi boklu derede Dostumuzdu bizim eşit bölüştük
Erdoğdu, Gülbahar,Uzun sokak'tan Ortahisar, Bahçecik, Yenicuma'dan Bloklarsigorta, Ayasofya'dan Toplandık Meydan'da Şana'ya kaçtık
Sen değil ben değil biz vardı bizde Yanında biterdi kim düşse derde Kamil'di,Haluk'a,Abdi'yi takan Ayhan'ın beş lira borcu yüzünden
Ne maçlar oynadık Yavuz Selim'de Kalede sen vardın bense ilerde Son yolculuğa çıktın yirmibirinde Bizi yetim bırakıp gittin İbrahim
En büyük lüksümüz köfte ekmekti Söğütlü sahilde hamsi yemekti Bordoydu kanımız göğümüz mavi Her adım aşkımız Trabzon demekti
Giderdik Atapark'ta kütüphaneye Kemeraltı,Moloz'dan, Tabakhane'ye Uğrardık Zeki'nin fakirhaneye Çay içer lafladık yalan bilmeden
Ganita her akşam gurubun rengi Bir demli çay olur gönül tasında Almanya yolcusu Turgay'ın dengi Maraş caddesi Hacı Kasım'da
Gün geldi yolumuz düştü gurbete Pidenin tadı yok herşey bahane Kalkınma, Çömlekci, Yenimahalle Demlerim her gece hatıraları Sezai Özen
|
|
|
|
|