Trabzon Valisi Nuri Okutan, okullar arası bayanlar futbol müsabakalarında Türkiye birincisi olan Beşikdüzü Şehit Gürhan Yardım İlköğretim Okulu Kız futbol takımını ödüllendirdi. İlçemizi ziyaret eden Vali Nuri Okutan, okullar arası bayanlar futbol turnuvasında Türkiye birincisi olan Beşikdüzü Şehit Gürhan Yardım İlköğretim Okulu Kız futbol takımının başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, “Yarışmalarda, şampiyonluklarda, birinciliklerde kızlarımızın olması mutluluğumuzu ikiye üçe katlıyor.” şeklinde konuştu. Türkiye şampiyonu olan Şehit Gürhan Yardım İlköğretim Okulu öğrencilerini tek tek tebrik ederek ödüllerini veren Vali Okutan, Trabzon’un her alanda birçok olumlu yönünün olduğunu ifade ederek, bu olumlu gelişmelere öğrencilerin yakaladığı başarıyla bir yensinin daha eklendiğini söyledi. Vali Okutan, “Kızlarımızın futboldaki bu başarısı beni çok etkiledi. Burada hem eğitimde hem de sosyal ve kültürel çalışmalarda başarılı bir okul gördüm. Çok memnun oldum. Trabzon kültür, sanat ve eğitim merkezidir. Yarışmalarda, şampiyonluklarda, birinciliklerde kızlarımızın olması mutluluğumuzu ikiye üçe katlıyor. Başta okul müdürü olmak üzere öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, anne ve babalarını kutluyorum.” dedi. Vali Okutan, daha sonra okulun yılsonu sergisinin açılışını yaptı. Öğretmen okulu kökenli olduğunu söyleyen Vali Okutan, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi yerleşkesi içerisinde bulunan tarihi Köy Enstitüsü ve öğretmen okulu binalarını gezdikten sonra okulda incelemelerde bulundu. Öğretmen okullarından binlerce eğitimci yetiştiğini belirten Vali Okutan, “Benimde idealim öğretmen olmaktı ama nasip değilmiş vali oldum. Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslektir. Geleceğin neslini, yöneticilerini yetiştiren öğretmenlerin çok iyi eğitim almaları ve çok donanımlı olmaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.Ayrıca Gönül Köprüsü projesi kapsamında ilçemizde bulunan Siirt'li öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra yemekhaneyi ve diğer bölümleri denetleyen Vali Nuri Okutan, idarecileri kutlayarak ilçeden memnun ayrıldı.