evet arkadaşım trabzon rumların elinden alınma bir şehirdir. evet eskiden burda rumların yaşadıgından hala ordaki lazlar rum olarak görünüyor. ama yanlış bir düşünce bence hepsi tam bir milliyetçi böyle şeyler çok yanlış. adetleride çok hoştur trabzonluların ama trabzonlular tam bir laz kişiligi taşımamaktatır. sadece hepsi karadenizlidir ama gerçek lazlar artvinlilerle rizelilerdir. ben bursada oturuyorum bursadan trabzona tam 23 saatte otobüsle gidebilirsin. evet buranın en güzel yanıda horonları vede kemençeleridir burda yapılan kemençeler çok yaşlı insanlar tarafından yapılmaktadır ndn yaşlı çünkü genç ustalar dan daha iyi yaparlar burda kemençe satın almaya kalkarsan fiyatı 60 ile 120 ytl arasında degişe bilir hava çok narindir insanı çok çabuk hasta eder çünkü hava çok sıcakken birden bire yagmur döktürebilir bundan bir sıcak bir soguk yani hava degişikligide insanı hasta edebilir.hele konuşmalarıda çok degişiktir yabancı yani laz olmayan bir kimse onların konuşmalarını anlayamaz . çünkü çok hızlı konuşurlar vede çogu kelimelerdede sesli harfler sessiz harf olarak konuşulur . nufüsu azdır çünkü dışarı göç çok fazladır.çünkü iş olanagı yoktur ama yaz geldimi yaylalardaki şenliklerde millet coşar herkes acayip bir şekilde horona kaptırır kendini yayla dedikmi yaylanın suyundan bir kez iç yaz vaktinde ağzın donar çünkü sular buz gibidir.evet arkadaşım benim adım burak bende bir trabzonluyum benim msn adresim
melenkoli_burak@hotmail.com eklersen daha çok şeyler anlatırım ayrıca bu laz şarkılarındanda gönderirim