Trabzon Forum | resim, fotoğraf, müzik, video, rehber, rapidshare, mp3
Aralık 05, 2008, 08:33:35 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma yazı yazacak arkadaşlar; Lütfen yazınızı yazarken Türkçemizin yazım ve imla kurallarına uyun.Aksi taktirde yazılarınız ya düzeltilecek yada silinecektir.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: yardımcı olur musunuz?  (Okunma Sayısı 864 defa)
alisuphikursun
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Ekim 23, 2007, 12:28:24 pm »

arkadaşlar ben tekirdağda yaşıyorum fakat tam bir trabzon sevdalısıyım trabzon kültürünü internetten takip etmeye çalışıyorum ama yinede çoğu şeyi bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim msn im alisuphikursun@hotmail.com buradanda iletişim kurabiliriz.
farozli
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2007, 01:42:24 pm »

evet arkadaşım trabzon rumların elinden alınma  bir şehirdir. evet eskiden burda rumların yaşadıgından hala ordaki lazlar  rum olarak görünüyor. ama yanlış bir düşünce bence hepsi tam bir milliyetçi böyle şeyler çok yanlış. adetleride çok hoştur trabzonluların ama trabzonlular tam bir laz kişiligi taşımamaktatır. sadece hepsi karadenizlidir ama gerçek lazlar artvinlilerle rizelilerdir. ben bursada oturuyorum bursadan trabzona tam 23 saatte otobüsle gidebilirsin. evet buranın en güzel yanıda horonları vede kemençeleridir burda yapılan kemençeler çok yaşlı insanlar tarafından yapılmaktadır ndn yaşlı çünkü genç ustalar dan daha iyi yaparlar  burda kemençe satın almaya kalkarsan fiyatı 60 ile 120 ytl arasında degişe bilir hava çok narindir  insanı çok çabuk hasta eder çünkü hava çok sıcakken birden bire yagmur döktürebilir bundan bir sıcak bir soguk yani hava degişikligide insanı hasta edebilir.hele konuşmalarıda çok degişiktir yabancı yani laz olmayan bir kimse onların konuşmalarını anlayamaz . çünkü çok hızlı konuşurlar vede çogu kelimelerdede sesli harfler sessiz harf olarak konuşulur . nufüsu azdır çünkü dışarı göç çok fazladır.çünkü iş olanagı yoktur ama yaz geldimi yaylalardaki şenliklerde millet coşar herkes acayip bir şekilde horona kaptırır kendini yayla dedikmi yaylanın suyundan bir kez iç yaz vaktinde ağzın donar çünkü sular buz gibidir.evet arkadaşım benim adım burak bende bir trabzonluyum benim msn adresim melenkoli_burak@hotmail.com  eklersen daha çok şeyler anlatırım ayrıca bu laz şarkılarındanda gönderirim
61fındık61
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2007, 12:36:57 pm »

ferozli okadar iyi anlatmışki sanırım artık yardıma gerek kalmadı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: