Trabzon Forum | resim, fotoğraf, müzik, video, rehber, rapidshare, mp3
Kasım 22, 2008, 07:52:25 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma üye değilseniz,Lütfen üye olunuz.Üyelik için tıklayın

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: YENİ ÇÖPLÜK: OKYANUSLAR  (Okunma Sayısı 539 defa)
rdm
trabzon.org
Administrator
Hero Member

401213 esergun@msn.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Ekim 15, 2006, 08:40:43 am »

Sahillerdeki Yapılaşma ve Lağım Sularıyla Çöplerin Denizlere ve Okyanuslara Boca Edilmesi, Deniz Kirliliğine Yol Açıyor. Lahey'de Bugün Yayımlanan BM Raporunda, "Okyanusların Çöplüğe Dönmekte Olduğu" Belirtildi. Denizlerdeki Kirliliğin Yüzde 80'inin Karadan Geldiği Vurgulanan Raporda, Kirliliğin 2050 Yılına Kadar Daha da Artma Riski Bulunduğuna İşaret Edildi.

Raporu hazırlayan BM Çevre Programı (BMÇP) uzmanları, sorunun özellikle kalkınmakta olan bölgeleri etkilediğine, zira kirlilikle mücadelenin mali bakımdan külfetli olduğuna dikkat çekti.

BMÇP yönetim kurulu başkanı Achim Steiner'ın takdim ettiği "Denizlerin durumu" başlıklı raporda, deniz kirliliğinin 9 "kilit kriterinden" üçü konusunda ilerleme sağlandığı belirtildi. Petrol kirliliği, bu üç noktadan birini oluşturuyor. Dört kriterde ise gidişatın "kötü" olduğu vurgulanıyor ve kirli sularla çöplerin denizlere dökülmesi bu kriterler arasında sayılıyor.

Rapora göre, tarımdan kaynaklanan fosfor ve azot, sahillerdeki eko-sistemi bozuyor, bu da zehirli yosunların yayılmasına ve oksijensiz ölü bölgelerin ortaya çıkmasına yol açıyor.

BM raporu, 16-20 ekim 2006 arasında Pekin'de yapılacak Dünya Eylem Programı konferansına katılması beklenen yüz kadar ülkenin hükümetlerine sunulacak.

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: