Trabzon Usulü Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?

Collapse
X
 
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
Yeni Mesajlar
  • silverhands
    Administrator
    • Feb 2024
    • 132

    Trabzon Usulü Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Bakir yada teflon tavamıza yağımızı koyalım ve eritelim.
    2. 4 yemek kaşığı mısır unumuzu ve tuzumuzu ekleyip unumuzu kavuralım.
    3. Pembeleşip kokusunu salınca suyumuzu yavaş yavaş ilave edelim.
    4. Topaklanma olmaması için karıştıralım.
    5. Altı kısık bir şekilde yağını üst tarafa verene kadar pişirelim.
    6. Peynir karışımımızı ilave edelim ve yağı tekrar üzerine verene kadar pişirelim.
    7. Sıcak sıcak° servis edelim

Hazırlanıyor...