AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı, Güney Çevre Yolu şantiyesinden çekilen görüntüleri içeren bir video yayımlayarak CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’in 2023’teki sözlerine atıfta bulundu. Paylaşımda, Suiçmez’in eski açıklamalarından kesitler ile projenin güncel çalışmaları bir araya getirildi.
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı, yapımı süren Güney Çevre Yolu projesine ilişkin saha görüntülerini içeren bir video paylaşımı yaptı. Yayında, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’in 27 Nisan 2023 tarihli açıklamalarından alınan bölümlerle, şantiyedeki son durum karşılaştırıldı.
SİBEL SUİÇMEZ’İN 2023 YILINDAKİ SÖZLERİNİ PAYLAŞTILAR
Suiçmez’in 2023’teki konuşmasından aktarılan görüntülerde, projenin o dönemde yatırım programında yer almadığı, ihalesinin yapılmadığı, bütçesinin hazırlanmadığı ve kamulaştırma çalışmalarının başlamadığı yönündeki eleştirileri kullanıldı. Videoda yer verilen ifadeler arasında şunlar vardı: “Sevgili Trabzonlular, şu anda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Bey'in sizleri bir Mayıs'ta Güney Çevre Yolu Projesi temel atma töreni için çağırdığı alandayız. Gördük ki bu iktidar bu yatırım döneminde yatırım programına bu projeyi almamış. İhalesini yapmamış, bütçesini hazırlamamış, kamulaştırmalara da başlamamış.”
“ADİL BEY’İN BİR MAYIS’TA ZAHMET ETMESİNE DE GEREK KALMADI”
Suiçmez’in, dönemin CHP heyetiyle yaptığı sembolik temel atma etkinliğine ilişkin sözleri de videoda yer aldı. O konuşmadan aktarılan ifade şöyleydi: “Artık Adil Bey'in bir Mayıs'ta zahmet etmesine de gerek kalmadı. Trabzon'umuza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Temel atmaya başlayalım.” Ayrıca Suiçmez’in başka bir açıklamasında dile getirdiği, “Güney Çevre Yolu; Yatırım Programında yok, bütçesi yok, ihalesi yok, kamulaştırması yok, madem bunlar olmadan temel atılabiliyor, temeli biz atalım dedik” sözleri de tekrar gösterildi.
“LAFA DEĞİL İCRAATA BAKARIM” MESAJI
Paylaşımda geçmişteki eleştiri görüntüleriyle birlikte sahadaki ilerleme görüntüleri eşleştirildi ve “Lafa değil icraata bakarım” sloganı kullanılarak muhalefete yönelik bir vurgu yapıldı. Videoda ayrıca 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi döneminde Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampanyasıyla özdeşleşen “Sana söz, yine baharlar gelecek” şarkısına da yer verildi; bu tercih, paylaşımın dikkat çeken unsurlarından biri oldu.




