Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Disleksi Haftası kapsamında Çilekli Düşler Köyü Yaşam Merkezi'nde öğrenciler için farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlikte disleksinin özellikleri, belirtileri ve eğitim sürecinde karşılaşılabilecek güçlükler ele alındı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çilekli Düşler Köyü Yaşam Merkezi, Disleksi Haftası kapsamında öğrencilere yönelik bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Programda amaç, çocukların disleksi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve farklı öğrenme biçimlerini tanımalarına yardımcı olmaktı.

Etkinlik süresince disleksinin temel özellikleri ve belirtileri ile okul yaşamında ortaya çıkabilecek zorluklar üzerinde duruldu. Katılımcılara ayrıca disleksiyle ilgili bilinen kişilerin yaşamlarından örnekler sunularak, öğrenme farklılıklarının bireylerin potansiyellerini sınırlamadığı vurgulandı.
ÖĞRENCİLER DOĞAYLA İÇ İÇE ETKİNLİKLERE KATILDI
Bilgilendirme oturumunun ardından öğrenciler, Çilekli Düşler Köyü’nün doğal ortamında hazırlanan uygulamalara katıldı. Uygulamalı etkinliklerle çocukların farklı öğrenme yollarına ilişkin farkındalıklarının artırılması ve kendi güçlü yönlerini keşfetmelerine katkı sağlanması hedeflendi.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, merkezde farkındalık oluşturan etkinliklerin sürdürüleceği belirtildi.
“Doğayla iç içe ortamda gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin farklı öğrenme biçimlerine yönelik farkındalıklarının artırılması, bireysel güçlü yönlerini keşfetmeleri ve öğrenme sürecine aktif katılımlarının desteklenmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda çalışmalar devam edecek.”




