Eski bordo-mavili futbolcu Ergin Keleş, Trabzonspor'dan gelen teklif üzerine Gençlerbirliği'ndeki yardımcı antrenörlük görevinden ayrıldı. Keleş'in, Hüseyin Çimşir yönetimindeki Trabzonspor teknik ekibine katılması bekleniyor.
Ayrılık ve Teklif
Gençlerbirliği'nde Teknik Direktör Metin Diyadin'in ekibinde yardımcı antrenörlük yapan Ergin Keleş, Trabzonspor'un teklifini değerlendirdikten sonra başkent ekibindeki görevinden ayrıldı. Kulüp yönetimi ve teknik heyetle görüşerek izin alan Keleş'in, yapılan temaslar sonucunda bordo-mavili ekibe katılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.
Teknik Ekipte Yeni Rol
Fatih Tekke'nin ayrılığı sonrası teknik kadrosunda yeniden yapılanmaya giden Trabzonspor, altyapıdan yetişen ve oyuncu olarak takım forması giymiş olan Ergin Keleş'i yardımcı antrenör olarak kadroya dahil etmeye hazırlanıyor. Yeni düzenlemeler çerçevesinde Keleş'in Hüseyin Çimşir yönetimindeki ekibe katkı vermesi bekleniyor.

Kariyer İstatistikleri
Futbolculuk döneminde Türkiye'nin çeşitli liglerinde uzun yıllar forma giyen Ergin Keleş, toplamda 451 resmi maçta görev yaptı. 1. Lig'de 208 karşılaşmada 49 gol ve 16 asist, Süper Lig'de 119 maçta 11 gol ve 7 asist kaydetti. 2. Lig Kırmızı Grup'ta 46 maçta 15 gol ve 3 asist, 2. Lig Beyaz Grup'ta 39 maçta 17 gol, Türkiye Kupası'nda ise 37 karşılaşmada 8 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Profesyonel kariyerinde toplam 100 gol ve 28 asist üreten Keleş, sahada 28 bin 835 dakika süre aldı.
Antrenörlük Adımı
Aktif oyunculuk kariyerinin sonlanmasının ardından antrenörlüğe geçen Ergin Keleş, son olarak Gençlerbirliği’nde Metin Diyadin'in yardımcılığını yürütüyordu. Trabzonspor'dan gelen teklif üzerine Ankara temsilcisindeki görevine son veren Keleş'in, yetiştiği kulüpte teknik adam olarak çalışmaya devam etmesi bekleniyor.




