Saha Kenarı programında konuşan Gökmen Şahin, Trabzonspor ile KuPS arasındaki kadro değeri farkına rağmen asıl riskin müsabakanın suni çim zeminde oynanacak olması olduğunu vurguladı. Şahin, KuPS'un genç yapısına rağmen bordo-mavililerin bu rakibi çok zorlanmadan geçebileceğini söyledi.
Saha Kenarı programında değerlendirmelerde bulunan Gökmen Şahin, Trabzonspor'un UEFA Konferans Ligi'ndeki KuPS maçına ilişkin gözlemlerini paylaştı. Şahin, bordo-mavililerin kadro kalitesi bakımından rakibine önemli bir üstünlüğü olduğunu ancak zeminin sonucu etkileyebileceğine dikkat çekti.
Kadro Farkı
"Trabzonspor ile rakibini değerlendirmek çok doğru olmayabilir. Yakın zamanda bir Ferencvaros örneği oldu. Kadro değeri üzerinden bir kıyaslama yapıldı. KuPS ile aramızda şu an neredeyse 25 kat değer var. Arada büyük bir uçurum var ama sahadaki oyuna bu yansır mı, yansımaz mı bakacağız.
Mücadele olayı farklı bir durum. Sizin veya rakibin değeri, sahadaki oyununuzu çok değiştirmemesi gerekiyor. O yüzden Trabzonspor'un her maç olduğu gibi bu maça da ciddi bir hazırlık içerisinde gireceğini düşünüyorum."
Rakibin Profili
"Ferencvaros maçı buna bir örnek. Trabzonspor'un aynı hataya düşeceğini düşünmüyorum."
Şahin, KuPS'u genç bir kadroya sahip ve kendi liginde düzenli maç ritmi yakalamış bir takım olarak tanımladı. Finlandiya temsilcisinin Avrupa kupalarında yol alırken Şampiyonlar Ligi'nden elenip Konferans Ligi'ne devam ettiğini hatırlattı.
"Sonuçta genç bir takım var. Kendi liginde şampiyonluk yaşamış. Bu sezon da Şampiyonlar Ligi'nde başlamış. Elene elene Konferans Ligi'nde bu aşamaya gelmiş.
Şu an kendi liginde 22 maçlık bir bölüm var, hem de 6 takımın mücadele ettiği bir lig var. Bir maç ritmi ve temposu yakalanmış.
Bana göre Trabzonspor'un çok zorlanabileceği bir rakip değil. Hem fiziksel hem de oyun anlamında çok zorlanacağını düşünmüyorum."
Suni Çim Riski
Şahin, bordo-mavililerin alışık olmadığı bir zeminde oynamasının performansı olumsuz etkileyebileceğini belirterek, bunun en büyük risk olduğunu kaydetti.
"Trabzonspor hiç alışık olmadığı bir zeminde oynayacak. Hâlbuki rakip orada hep oynuyor. Bu Trabzonspor için büyük bir risk.
Her ne kadar kaliteli oyunculara sahip olsanız da suni çim olması sizi etkileyebilir. Ona göre Trabzonspor'un mutlaka bir hazırlığı vardır. Buradaki en büyük risk sahanın suni çim olmasıdır."
Stadyum ve Beklenti
KuPS'un Avrupa maçlarını kendi sahasında oynamadığı ve müsabakanın UEFA'nın 4. kategori kriterlerinde değerlendirilen bir statta gerçekleşeceğini de dile getiren Şahin, deplasman organizasyonunun farklılıklarına dikkat çekti.
"Kendi sahaları da değil hatta. Avrupa maçları için orada oynuyorlar. UEFA'nın 4. kategoride değerlendirdiği bir saha. Bazen UEFA temsilcileri Trabzon'a geliyor. Bizim Trabzon'daki insanları doldursan orayı rahatlıkla doldurur."
Maçın başlangıcının önemine de vurgu yapan Şahin, üç puanla başlamanın avantaj sağlayacağını söyledi.
"Trabzonspor'un 3 puanla başlaması güzel bir avantaj olur. Trabzonspor'un en büyük ve tek sıkıntı yaşayabileceği durum suni çim olur."




