Zenit’in eski sportif direktörü Igor Korneev, Felipe Augusto’nun Rusya’daki performansını eleştirerek Brezilyalı forvetin Trabzonspor’daki etkileyici görüntüsünden uzaklaştığını söyledi. Korneev, Zenit’teki bireysel hazırlık ve form korunmasına dair soru işaretleri dile getirdi.
Trabzonspor’dan ayrılarak Zenit’e transfer olan Felipe Augusto, Rusya’daki performansıyla tartışma konusu olmaya devam ediyor. Kulübün eski sportif direktörü Igor Korneev, Brezilyalı santrforun Zenit’teki gidişatını değerlendirdi ve oyuncunun bordo-mavili takımdaki dönemine atıfta bulundu.
forvet performansı
Korneev, Zenit’in forvetlerinde gözlenen form düşüşüne şaşkınlıkla baktığını belirtti. Eski yönetici, transferlerin ilk dönemlerinde olumlu izlenim bıraktıklarını ifade ederek, Felipe Augusto ve Luciano’nun başlangıç performanslarını örnek gösterdi. Korneev’in ifadeleri şöyle: “Bir sorum var: Forvetlerle ne yapıyorsunuz? İnanılmaz bir formda geliyorlar. Felipe Augusto ilk maçlarında harika görünüyordu. Luciano da Zenit'teki ilk maçlarında harika bir performans sergiledi.”

trabzonspor dönemi
Zenit’teki mevcut durumla karşılaştırma yapan Korneev, Augusto’nun kalitesine vurgu yaptı ve Trabzonspor macerasındaki gol üretimini hatırlattı. Eski sportif direktör, oyuncunun bordo-mavili takımda sergilediği istatistikleri referans göstererek, “Bence Augusto iyi bir forvet, ama şu anki durumu belirsiz. Trabzonspor'da 15'ten fazla gol attı; gerçekten güçlü bir forvet.” değerlendirmesini yaptı.
bireysel hazırlık eleştirisi
Korneev, Zenit’te bireysel antrenmanlar ve oyuncu takibi konusunda eksiklik gördüğünü belirtti; forvetlerin formda tutulmasında sorumluluk alınması gerektiğini savundu. Eski yönetici, performanstaki düşüşü şu sözlerle eleştirdi: “Bu forvetlerle kimin çalıştığını anlamıyorum. Oyuncularla bireysel olarak çalışan ve onları formda tutan biri olmalı. Oyuncuların durumuna bakılırsa, Zenit'te durum böyle değil.” Ayrıca Korneev, bazı gollük pozisyonların kaçırılmasını da anlayamadığını vurguladı: “Gol atmak için gereken her şeye sahip olan bir forvetin iki metre mesafeden şutları kaçırmaya başlamasını anlayamıyorum. Türkiye'de kesinlikle böyle bir şey olmadı. Atabileceği ve atamayacağı her şutu gole çevirdi.”
istatistikler
Zenit’in yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Felipe Augusto, Rusya’da şu ana dek beklentilerin gerisinde kaldı. Brezilyalı santrfor, ekip formasıyla çıktığı 13 maçta 1 gol kaydetti; bu golü 25 Temmuz’da, yeni sezonun ilk haftasında Akron karşısında attı. Korneev, oyuncudaki değişimi kişilik boyutuyla da yorumlayarak, “Güçlü bir karakterden şüpheli bir karaktere dönüşümün nereden kaynaklandığını bilmiyorum. Bu benim için bir sürpriz.” ifadelerini kullandı.




