Piyasa verileri yükleniyor…
trabzon.org

Kutlugün’ün simge asma köprüsü kaldırılıyor, yerine beton yaya köprüsü inşa ediliyor

4 Eylül 2026·0 görüntülenme
14px

Trabzon Ortahisar ilçesi Kutlugün Mahallesi’ndeki uzun yıllardır kullanılan asma köprünün risk oluşturduğu tespit edilince, Devlet Su İşleri tarafından yerine daha güvenli bir beton yaya köprüsü yapılıyor. Montaj çalışmaları sürüyor; hedef mahalledeki yaya geçişini modern ve sağlam bir yapıyla sağlamak.

Simge Köprü Tarihe Karışıyor

Ortahisar ilçesinin Kutlugün Mahallesi’nde yıllardır hem ulaşım aracı hem de mahalle sembolü olarak kullanılan eski asma köprü, yürütülen çalışmalar kapsamında kaldırılıyor. Mahalle sakinleri tarafından alışılmış bir yapı olan köprünün geleceği, yapılan teknik incelemeler sonrası değişti.

Yapılan tespitlerde mevcut asma köprünün güvenlik riski oluşturduğu belirlenince, karar doğrultusunda köprünün yerine yeni bir yapı inşa edilmesine başlandı.

Yeni Modern Yaya Köprüsü

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından projelendirilen yeni yaya köprüsünün montajı devam ediyor. Betonarme olarak yükselen yeni yapı ile birlikte mahalle sakinlerine daha emniyetli ve çağdaş bir yaya geçişi sunulması amaçlanıyor.

DSİ yetkilileri, çalışmalar tamamlandığında bölge halkının modern ve dayanıklı bir köprüye kavuşacağını bildiriyor.

Değişim Kutlugün'de

Söz konusu çalışma, Kutlugün Mahallesi’nde sadece güvenlik ihtiyacını karşılamayı değil aynı zamanda ulaşım altyapısını yenilemeyi de hedefliyor. Mahallenin yıllardır bilinen asma köprüsü kaldırılırken, bölge böylece fiziki ve görünüm olarak yeni bir döneme giriyor.

Bu haberi paylaş
Yapay Zekâ

Bu Haberi AI'a Sor

Yapay zekâ yalnızca bu haberin metnine göre yanıt verir; hata yapabilir.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0/1000

Spam koruması etkin. Kurallara uygun yorumlar yayınlanır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!