Piyasa verileri yükleniyor…
trabzon.org

Trabzon

Nuri Bekar’ın “Dağların Ardından Gelen Hüküm” Kitabı İçin İmza Töreni Düzenlendi

·2.5B görüntülenme
16px
Nuri Bekar’ın “Dağların Ardından Gelen Hüküm” kitabı için imza töreni düzenlendi

Trabzonspor Medya ve Kurumsal İletişim Müdürü Nuri Bekar, Fatih Sultan Mehmet’in 1461’de Trabzon’u fethini konu alan tarihi romanı "Dağların Ardından Gelen Hüküm" için düzenlenen imza gününde eserini tanıttı. Törene siyaset, spor ve kültür dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Trabzonspor Medya ve Kurumsal İletişim Müdürü Nuri Bekar, Fatih Sultan Mehmet’in 1461 yılında Trabzon’u fethetmesini konu edinen "Dağların Ardından Gelen Hüküm" adlı romanının imza törenini gerçekleştirdi. Törenin sunuculuğunu Tuncay Lakot üstlendi. Programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trabonspor’un eski teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor Genel Saymanı Derviş Köz, Trabzonspor Genel Sekreter Sami Karaman, Taşacak Bu Deniz’in eski oyuncusu Süleyman Varoğlu, milli sporcu Havvanur Kethüda, Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürü Ali Nuhoğlu, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

NURİ NEKAR: “TRABZON’UN TARİHİNİ EDEBİYATIN İMKÂNLARIYLA YENİDEN YORUMLAMAK İSTEDİM”

Bekar, eserini tanıtırken romanın yalnızca bir tarihi olayı anlatma çabası olmadığını, dönemin ruhunu ve alınan kararların arkasındaki düşünceleri edebiyat yoluyla yansıtmaya çalıştığını söyledi. Uzun emek sonunda ortaya çıkan çalışmayı katılımcılarla paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

BİNİN ÜZERİNDE KAYNAKTAN YARARLANDIM

Hazırlık sürecinin yaklaşık iki yıl sürdüğünü aktaran Bekar, yerli ve yabancı olmak üzere binin üzerinde kaynaktan yararlanıldığını, elde edilen verilerle tarihsel boşlukları edebi yaklaşım sayesinde doldurmaya çalıştığını ifade etti.

“BU BİR BİTİŞ DEĞİL, TAMAMLANMAMIŞ BİR HİKÂYE”

Romanın çıkış noktası olarak tamamlanmamış bir hikâyeyi gördüğünü belirten Bekar, eserin bu bakış açısıyla kurgulandığını söyledi.

ERTUĞRUL DOĞAN VE YÖNETİM KURULUNA TEŞEKKÜR ETTİ

Eserin hazırlanmasında kendisine destek olanlara teşekkür eden Bekar, özellikle kulüp başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas ve yönetim kurulu üyelerinin katkılarını vurguladı; ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in desteğini de anarak teşekkür etti.

“GEÇMİŞİMİZLE GELECEK KUŞAKLAR ARASINDA KÖPRÜ KURSUN”

Bekar, romanın Trabzon tarihine ilgi uyandırmasını ve geçmişle gelecek kuşaklar arasında bir bağ kurulmasına vesile olmasını diledi.

DERVİŞ KÖZ: “ÇOK GÜZEL BİR KİTAP OLDU”

Trabzonspor Genel Saymanı Derviş Köz, Bekar’ın eserini överek yazara başarı temennisinde bulundu. Köz, imza gününde yaşadığı bir anekdotu paylaşarak, kulüp çalışanlarının yazarı desteklediğini ve eserin beğenildiğini aktardı.

“ALİ KEMAL ABİ KİTABINI UNUTMUŞTU”

Köz’ün anlattığına göre, uzun yolculuklarda yoğun şekilde kitap okuyan Ali Cemal Denizci, bir kez elindeki kitabı unuttuğunu söylemiş; bunun üzerine Köz, Bekar’ın yeni kitabını temin ederek Denizci’ye imzalatmış.

“İNŞALLAH SONU DA GÜZEL OLUR”

Köz, eserin ortaya çıkışını olumlu bulduğunu belirterek Bekar’a teşekkür edip başarı diledi.

AHMET METİN GENÇ’TEN NURİ BEKAR’A TEBRİK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de törende kısa bir konuşma yaptı; şehrin tarih, kültür ve sanat kimliğine vurgu yaparak Bekar’ı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve eserin önemine işaret etti.

“TRABZON’UN EN BÜYÜK MARKASI TRABZONSPOR’DUR”

Genç, konuşmasında Trabzonspor’un kentin en önemli markalarından biri olduğunu belirtti ve yerel kimliğin güçlenmesine katkı sağlayan çalışmaları önemsediğini ifade etti.

“TRABZON’UN FETHİ BİR TAMAMLANMADIR”

Başkan Genç, Trabzon’un fethinin tarihsel bir tamamlanma süreci olduğunu ve bu tür eserlerin tarihe ilgiyi artıracağını söyledi.

“İMZA TÖRENİNİN ARDINDAN OKUYACAĞIZ”

Genç, imza töreninin ardından kitabı okuyacaklarını ve eserin değerlendirilmesinin süreceğini sözlerine ekledi.

ALİ KEMAL DENİZCİ: “KİTABI İKİ GÜNDE BİTİRDİM”

Ali Cemal Denizci, kitabı kısa sürede bitirdiğini belirterek eserin akıcı ve ilgi çekici olduğunu dile getirdi; eserin kendisine çok hitap ettiğini ekledi.

“KİTAP O KADAR HOŞUMA GİTTİ Kİ İKİ GÜNDE BİTİRDİM”

Denizci, eserin sürükleyici anlatımından övgüyle söz ederek yazarı tebrik etti.

YOMRA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BIYIK: “ESERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da törende kısa bir konuşma yaparak eserin hayırlı olmasını diledi ve Bekar’ı kutladı.

Hazırlık aşamasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Köse ile Hacettepe Üniversitesi’nden İlhan Tezcan’ın akademik değerlendirmelerinin de sürece katkı sağladığı belirtildi. Tören, yazarın imzaları ve katılımcıların tebrikleriyle sonlandı.

Bu haberi paylaş
Yapay Zekâ

Bu Haberi AI'a Sor

Yapay zekâ yalnızca bu haberin metnine göre yanıt verir; hata yapabilir.