Piyasa verileri yükleniyor…
trabzon.org

Trabzonspor

Onana, Süper Lig’in İlk Haftalarında Kurtarış Yüzdesiyle Öne Çıktı

·2.5B görüntülenme
16px
Onana, Süper Lig’in ilk haftalarında kurtarış yüzdesiyle öne çıktı

Trabzonspor’un Kamerunlu kalecisi Andre Onana, sezonun ilk 6 haftasında yüzde 81,5’lik kurtarış oranıyla ligde zirveye yerleşti. Tecrübeli file bekçisi hafta içi antrenmanlarda da genç kalecilere rehberlik ediyor.

Trabzonspor’un 30 yaşındaki kalecisi Andre Onana, Süper Lig’de sezonun ilk altı haftasında yüzde 81,5’lik kurtarış oranı yakalayarak istatistiklerde lider konuma geldi. 1.90 boyundaki Kamerunlu eldiven, sahadaki performansıyla takımının kalesini sık sık güvence altına aldı.

ONANA GENÇ KALECİLERE TECRÜBELERİNİ AKTARIYOR

Onana sadece maç performansıyla değil, antrenmanlardaki tutumuyla da dikkat çekiyor. Ajax, Inter ve Manchester United gibi Avrupa kulüplerinde edindiği deneyimi düzenli olarak takımın genç kalecileriyle paylaşıyor; antrenmanlarda genç file bekçilerine teknik ve mental yönden destek sağladığı bildirildi.

SÜPER LİG’DE YÜZDE 81,5 İLE ZİRVEDE

İstatistiklere göre Onana, ilk 6 haftalık süreçte Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kalecilerini geride bıraktı. Kamerunlu eldivenin yüzde 81,5’lik kurtarış oranına karşılık Ederson yüzde 80, Nübel yüzde 58 ve Uğurcan Çakır yüzde 50 seviyelerinde kaldı. Bu veriler, Onana’yı söz konusu dönem için listedeki en yüksek kurtarış yüzdesine sahip kaleci konumuna getiriyor.

Bu haberi paylaş
Yapay Zekâ

Bu Haberi AI'a Sor

Yapay zekâ yalnızca bu haberin metnine göre yanıt verir; hata yapabilir.