Şehadetinin 9. yılında Ferhat Gedik mezarı başında anıldı

Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, şehadetinin 9. yıldönümünde kardeşi tarafından İskenderun’daki kabrinde ziyaret edildi. Afyonkarahisar’da yaşayan kardeşi Arif Gedik, duygularını hem hüzün hem gurur olarak ifade etti.
Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, 11 Ağustos 2017’de Trabzon’un Maçka kırsalında 15 yaşındaki Eren Bülbül ile birlikte şehit düşmüştü. Şehadetinin 9. yılında, ağabeyi için anma törenleri düzenlendi.
Afyonkarahisar’da ikamet eden kardeşi Arif Gedik, ağabeyinin doğum günü olan 12 Ağustos’ta, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki mezarı başına giderek anma gerçekleştirdi. Gedik, duygularını hem kayıptan kaynaklanan acı hem de kardeşinin vatanına adadığı hizmet nedeniyle hissettikleri gurur olarak dile getirdi.
"Hüzünlüyüz, acımız yüreğimizde fakat o kadar da gururluyuz. Gururlu olmamızın sebebi vatanımız, bayrağımız, milletimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını, hiç gözünü kırpmadan feda etti. Hüznümüz halen devam ediyor ama bir o kadar da gururluyuz. Bize çok güzel, şerefli bir miras bıraktı. Biz de layığıyla onun bıraktığı mirası korumaya, adının devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz."
Arif Gedik, ağabeyinin çocukluğundan beri asker olma isteği taşıdığını, çalışkan bir kişilik olduğunu söyledi. Ferhat Gedik’in doğayı, özellikle dağları sevdiğini ve resim yapmaktan hoşlandığını belirten kardeş, geride kalan hatıraların teselli kaynağı olduğunu ifade etti.
Gedik, mezarı ziyaret etmeyi ömrü yettiği sürece sürdüreceğini ve ağabeyinin adını yaşatmaya devam edeceğini; bu görevin kendisinden sonra da çocukları tarafından devam ettirileceğini sözlerine ekledi.
Olayın yaşandığı 11 Ağustos 2017 tarihinde, Maçka ilçesi kırsalında evlerinin yakınlarında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış; çatışma sırasında açılan ateş sonucu 15 yaşındaki Eren Bülbül ile 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik şehit olmuştu.