Trabzon’da aralıklı sağanak uyarısı: kıyılarda yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor

31 Ağustos 2026·0 görüntülenme
14px

Meteoroloji'nin Trabzon Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, bölge genelinde bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini, kıyı kesimlerde yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceğini bildirdi. Uzungöl için en yüksek sıcaklık 17 derece, batı yönlü rüzgârın yer yer kuvvetli esmesi ve denizde 2–3 metreye varan dalga beklentisi uyarısı yapıldı.

Meteoroloji’nin Trabzon Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, sabah saatlerinde bölgeye ilişkin güncel değerlendirmesini yayımladı. Rapora göre il genelinde bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Kıyı kesimlerde yağışların bazı yerlerde kuvvetli olabileceği belirtildi. Trabzon merkez ile Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çaykara, Maçka, Of, Sürmene, Yomra ve Uzungöl dahil tüm ilçelerde aralıklı sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Uzungöl'de günün en yüksek sıcaklığının 17 derece olması öngörülüyor. Bölge genelinde yağışlı havanın gün içinde aralıklarla süreceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz için de rüzgâr uyarısı yapıldı. Raporda, batı yönlü rüzgârın yer yer kuvvetli esmesinin beklendiği; denizde dalga yüksekliğinin 2 ila 3 metreye ulaşabileceği ifade edildi. Sağanak yağış sırasında görüş mesafesinde düşüş yaşanabileceği hatırlatılarak, sürücüler ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Bu haberi paylaş
Yapay Zekâ

Bu Haberi AI'a Sor

Yapay zekâ yalnızca bu haberin metnine göre yanıt verir; hata yapabilir.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0/1000

Spam koruması etkin. Kurallara uygun yorumlar yayınlanır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!