Piyasa verileri yükleniyor…
trabzon.org

Trabzon

Trabzon’da Doğal Gaz Tüketim Limiti Aralıkta Yükseliyor

·2.5B görüntülenme
16px
Trabzon’da doğal gaz tüketim limiti aralıkta yükseliyor

BOTAŞ, 2026 yılı kasım ve aralık ayları için 81 il bazında uygulanacak kademeli doğal gaz tarifesinin tüketim sınırlarını açıkladı. Trabzon’da kasım limiti 120,40 metreküp, aralık limiti ise 214,99 metreküp olarak belirlendi.

2026 Kasım-Aralık ayları doğal gaz tüketim limitleri

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), kasım ve aralık 2026 dönemine ilişkin kademeli doğal gaz tarifesinde uygulanacak il bazlı tüketim sınırlarını yayımladı. Açıklama, 81 ilin her birine ayrı ayrı tüketim limiti getirildiğini ortaya koydu.

Açıklanan tabloda bazı büyük kentler için de kasım-aralık sınırları yer aldı; örneğin Ankara'da kasım için 283,78 metreküp, aralık için 420,00 metreküp; İstanbul'da kasım 136,01 metreküp, aralık 259,35 metreküp; İzmir'de ise kasım 67,97 metreküp, aralık 196,23 metreküp olarak gösterildi.

Trabzon

Trabzon özelinde yapılan düzenleme, kasım ve aralık ayları arasında uygulanacak kademeli tarifede anlamlı bir değişim getirdi. BOTAŞ verilerine göre kentin tüketim eşiği her iki ayda farklı seviyelerde belirlendi.

120,40

Kasım 2026 için Trabzon'da tespit edilen doğal gaz tüketim sınırı 120,40 metreküp olarak açıklandı. Bu rakam, kademeli tarifeye göre kasım ayında uygulanacak üst eşiği temsil ediyor.

214,99

Aralık ayında ise Trabzon için belirlenen limit 214,99 metreküpe yükseliyor; bu da kasım ayına kıyasla 94,59 metreküplük bir artışa karşılık geliyor. Böylece yılın son ayındaki tarife dönemi için kentte daha yüksek bir tüketim sınırı uygulanacak.

Bu haberi paylaş
Yapay Zekâ

Bu Haberi AI'a Sor

Yapay zekâ yalnızca bu haberin metnine göre yanıt verir; hata yapabilir.