Piyasa verileri yükleniyor…
trabzon.org

Trabzon

Trabzon’da Özel Öğrencilerin Duygulu Cumhuriyet Balosu

·2.5B görüntülenme
16px
Trabzon’da özel öğrencilerin duygulu Cumhuriyet balosu

Trabzon’da 5 özel eğitim okulundan 60 öğrencinin katıldığı "Her Çocuk Bir Cumhuriyet Balosu"nda işaret diliyle İstiklal Marşı, dans ve müzik sunumlarıyla Cumhuriyet coşkusu paylaşıldı. Etkinlikte öğrencilerin Sıfır Atık Projesi kapsamında hazırladığı 31 eser de sergilendi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Üniversitesi ve Engelsiz Yaşam Akademisi iş birliğinde gerçekleştirilen "Her Çocuk Bir Cumhuriyet Balosu" etkinliğine 5 özel eğitim okulundan yaklaşık 60 öğrenci katıldı. Mehmet Cengiz Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi'nde düzenlenen program, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

işaret diliyle marş sunumu

Program, saygı duruşu ile açıldı ve öğrencilerin işaret diliyle İstiklal Marşı’nı seslendirmesiyle sürdü. Sahne performansları arasında dans gösterileri, müzik dinletileri ve şiir sunumları yer aldı; katılımcılar ellerindeki Türk bayraklarıyla gösterilere eşlik ederek çocukların sevincini paylaştı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Esengül Kibar, etkinlikle bu yıl Cumhuriyet Bayramı coşkusunu özel gereksinimli öğrencilerle birlikte yaşatmak istediklerini belirtti. Kibar, programın hazırlanışına ilişkin olarak şunları söyledi: “60'a yakın öğrencinin katılacağı gösterilerin içerisinde olduğu balo programı hazırladık. Özel çocukların kalplerinde hissettikleri duyguları aileleriyle ve katılımcılarla paylaşmak istedik.”

öğrencilerin heyecanı yüzlerde

Kibar, etkinlik öncesi ve provalarda çocukların büyük bir heyecan içinde olduğunu, ekiplerin de öğrencilerle yakından ilgilendiğini aktardı ve sözlerine şu ifadelerle devam etti: “İki gündür özellikle kendilerinin ev sahipliğinde bir programda olmaktan çok mutlu olduklarını dile getiriyorlar. Provalarda onlarla yakın paylaşımlarda bulunabildik. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

Etkinlik kapsamında öğrenciler, Sıfır Atık Projesi'ne katkı amacıyla hazırladıkları 31 eserle de katıldı. Sergilenen çalışmalar ve sahne performansları, katılımcılardan yoğun ilgi gördü ve program, öğrencilerin yeteneklerini sergilediği anlamlı bir kutlama olarak tamamlandı.

Bu haberi paylaş
Yapay Zekâ

Bu Haberi AI'a Sor

Yapay zekâ yalnızca bu haberin metnine göre yanıt verir; hata yapabilir.