Piyasa verileri yükleniyor…
trabzon.org

Trabzon

Trabzon’da Turup Turizm Merkezi’ndeki Güvenlik Kulübesinde Kundaklama Şüphesi

·2.5B görüntülenme
16px
Trabzon’da Turup Turizm Merkezi’ndeki güvenlik kulübesinde kundaklama şüphesi

Araklı’daki Turup Turizm Merkezi’nde gece saatlerinde güvenlik kameraları ve aydınlatma sistemleri devre dışı bırakıldı; kulübeden sökülen tahta parçaların ateşe verilmesi üzerine kundaklama şüphesi oluştu. Olay itfaiyenin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı, soruşturma sürüyor.

Araklı Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen yüzü maskeli bir kişi güvenlik kameralarını işlevsiz hale getirdi. Aynı şahsın bölgede bulunan sensörlü ve fotoselli aydınlatma sistemlerine de zarar verdiği bildirildi.

Belediye yetkilileri, zanlının güvenlik kulübesinden söktüğü ahşap parçaları kullanarak kulübe içinde kasten yangın çıkardığını ve bunun yerel ekiplerce kundaklama olarak değerlendirildiğini duyurdu.

OLASI ORMAN YANGINININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

İhbar üzerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına hızlı müdahale ederek alevlerin yakındaki ormanlık alana sıçramasını engelledi. Belediye açıklamasında, müdahalenin olası daha büyük bir yangın felaketini önlediği vurgulandı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Araklı Belediyesi, kamuya ait alanlara ve ortak değerlere yönelik bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirterek ilçenin doğal ve turistik alanlarının korunmasına dikkat çekti. Olayla ilgili inceleme ve soruşturmanın ilgili birimler tarafından sürdüğü; olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların tespit edilmesinin beklendiği kaydedildi.

Bu haberi paylaş
Yapay Zekâ

Bu Haberi AI'a Sor

Yapay zekâ yalnızca bu haberin metnine göre yanıt verir; hata yapabilir.