Trabzonspor’un Salah transfer planı netleşti: Maliyet büyük oranda kombine gelirleriyle karşılanacak

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Mohamed Salah transferinin yaklaşık bir haftada tamamlandığını ve mali yükün önemli bir kısmının kombine satışlarıyla karşılandığını açıkladı. Doğan, sürecin samimiyet ve taraftar ilgisi sayesinde hızlandığını vurguladı.
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün kadrosuna kattığı Mısırlı yıldız Mohamed Salah’ın transfer sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan, futbolcuyu Dünya Kupası’ndan bu yana izlediklerini, ilk teması ise kulübün kurduğunu söyledi. Türkiye’den diğer kulüplerin yarıştan çekilmesiyle görüşmelerin hızlandığını belirtti.
Doğan, temasın Salah tatildeyken başladığını ve görüşmelerin "yaklaşık beş-altı gün" sürdüğünü ifade ederek, "Devreye girdik ve görüşmeler yaklaşık beş-altı gün sürdü. Bu süre içinde anlaşarak imzaları attık." dedi. İlk toplantının Zoom üzerinden yapıldığını, tüm işlemlerin yaklaşık bir hafta içinde tamamlandığını aktardı.
Oyuncunun tercih gerekçesini sorması üzerine Doğan, kendilerine yöneltilen "Neden tercihimi Trabzonspor'dan yana kullanmalıyım?" sorusuna verdikleri yanıtı aktardı: "Bugüne kadar karşılaşmadığın bir taraftar grubuyla karşılaşacak ve o insanların içindeki samimi sevgiyi hissedeceksin." Doğan, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerden gelen yüksek tekliflerle maddi bir rekabete girmediklerini vurgulayarak, "Bizim onlarla maddi bir yarışımız olmadı. Dünyadaki hemen her başarıyı kazanmış bir oyuncuya, 'Hayatında daha önce yaşamadığın farklı duyguları ve çok farklı bir samimiyeti yaşayacaksın' dedik" ifadelerini kullandı.
Sağlık kontrollerinin İstanbul'da yapılmasının bilinçli bir tercih olduğunu söyleyen Doğan, mesai saatinde Atatürk Havalimanı’na yaklaşık 10 bin kişinin akın ettiğini belirtti. Trabzon’daki imza törenine Papara Park’ta 35 bin taraftarın katıldığını anımsatan Doğan, "Muhtemelen dünyada çok az örneği vardır. Bu, oyuncuya da farklı bir enerji veriyor" değerlendirmesinde bulundu. Doğan, oyuncunun gördüğü ilgi karşısında memnuniyetini kulübe ilettiğini aktardı.
Mali boyuta ilişkin olarak Doğan, Salah’a yıllık 10 milyon euro ücret ve 7 milyon euro imza parası olmak üzere toplam 17 milyon euro garanti ödeme yapılacağını hatırlattı. Bu yükün planlı şekilde karşılanacağını söyleyen başkan, yıllık ücretin yaklaşık yüzde 70’inin kombine satışlarıyla sağlandığını ve 25 bin kombine satılarak kulüp rekoru kırıldığını belirtti. Ayrıca bazı iş insanlarının 500 bin ile 1 milyon euro arasında destek teklif ettiklerini ifade etti.
Doğan, Mısırlı yıldızın kendi adını taşıyan forma ve özel ürün satışlarından yüzde 20 pay alacağını ve uluslararası şirketlerle sponsorluk görüşmelerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi.



