Uzungöl'de yoğun yağış Koşon Deresi'ni taşırdı, yol ulaşıma kapandı

30 Ağustos 2026·0 görüntülenme
14px

Trabzon'un Çaykara ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak sonucu Karester Yaylası'ndaki Koşon Deresi taştı ve yol trafiğe kapandı. Vatandaşlar ve turistler kısa süre mahsur kaldı; can ve mal kaybı bildirilmedi.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'de akşam saatlerinde yoğunlaşan sağanak, Karester Yaylası'ndaki Koşon Deresi'nin taşmasına yol açtı. Artan derenin debisi nedeniyle bölgede taşkınlar oluştu ve bazı yollar ulaşıma kapandı.

İlk taşkında menfezin tıkanması neticesinde ulaşım dururken, bölgedeki vatandaşlar ve bölgede bulunan turistler yaklaşık 1 saat süreyle mahsur kaldı. İş makinelerinin müdahalesiyle tıkanıklık giderildi ve yol tekrar trafiğe açıldı. Olayda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Bölgede yağışların devam etmesi nedeniyle yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Halkın ve sürücülerin sel riski olan noktalardan uzak durması istendi.

Bu haberi paylaş
Yapay Zekâ

Bu Haberi AI'a Sor

Yapay zekâ yalnızca bu haberin metnine göre yanıt verir; hata yapabilir.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0/1000

Spam koruması etkin. Kurallara uygun yorumlar yayınlanır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!