Tahliye süresi dolan Trabzon Sanatevi önünde sanatçılar, siyasetçiler ve yöneticiler bir araya geldi; görevlilerle yaşanan görüşmelerin ardından kırmızı defter açılarak envanter sayımı yapıldı. Bazı isimler yönetimi "kolay teslim ettik" diyerek eleştirdi.
MEMURLARIN GELİŞİYLE GERİLİM YAŞANDI
Tahliye süresinin sona ermesiyle birlikte Trabzon Sanatevi'nde sanat camiası, YENİ Parti Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve beraberindekiler bir araya gelerek destek verdi. Etkinlik sırasında teslim işlemini gerçekleştirmek üzere gelen memurların gelişi ortamda gerginlik yarattı.

Sibel Suiçmez, görevlilerin gelmesi üzerine konuşmaların tamamlanmasını talep etti. Açıklamaların bitmesinin ardından Trabzon Sanatevi Başkanı Mehmet Kuvvet ve destekçileri binanın teslim edilmesine karşı çıktı; Milletvekili Suiçmez ile bir grup, binanın girişinde barikat oluşturarak tepki gösterdi.
“KANUNUN HÜKMÜNÜ YERİNE GETİRMEYE GELDİK”
Taraflar arasında süren görüşmelerde görevliler, "kanunun hükmünü yerine getirmeye geldik" gerekçesiyle işlemi uygulamak üzere bulunduklarını söyledi. Yetkililer, teslim sürecinin engellenmesi veya zorlama olması halinde konunun idari yargıya taşınabileceği uyarısında bulundu.

KIRMIZI DEFTER AÇILDI, ENVANTER SAYIMI BAŞLADI
Uzun süren direniş ve istişarelerin ardından kırmızı defter açıldı ve tahliye işlemi resmen başlatıldı. Binayı devralan memurlar, Sanatevi'ndeki eşya ve demirbaşların tespiti için envanter sayımına başladı.
“KOLAY TESLİM ETTİK” ELEŞTİRİSİ
Tahliye sürecinin ilerlemesi sonrası, Sanatevi çevresinden bazı kişiler yönetimi hedef alarak sürecin fazla kolay yürütüldüğünü ve "kolay teslim ettik" şeklinde eleştiriler yöneltti. Yönetimce süreçle ilgili yapılacak açıklamalar ve sonrakı adımların takip edileceği belirtildi.




