Piyasa verileri yükleniyor…
trabzon.org

Trabzonspor

Trabzonspor, Galatasaray Karşısında 9 Yıllık Seriyi Bitirmeyi Hedefliyor

·0 görüntülenme
16px
Trabzonspor, Galatasaray karşısında 9 yıllık seriyi bitirmeyi hedefliyor

Trabzonspor, Süper Lig'in 6. haftasında Papara Park'ta Galatasaray'ı konuk ediyor; bordo-mavililer, Nisan 2026'da elde ettikleri 2-1'lik galibiyeti takip eden sınavda taraftar önünde üst üste iki lig zaferi arayacak. Thomas Reis yönetimindeki ekip, hem üç puanı hem de uzun süredir süren art arda galibiyet hasretine son vermeyi amaçlıyor.

9 YILDIR ÜST ÜSTE KAZANAMIYOR

Trabzonspor, Süper Lig'in 6. haftasında bugün Papara Park'ta Galatasaray'ı ağırlayacak. Bordo-mavililer, kritik mücadelede taraftarının önünde üç puan ararken, iki takım arasındaki son döneme ilişkin veriler dikkat çekiyor.

Nisan 2026'da aynı stadionda oynanan karşılaşmada Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 yenerek ligdeki son randevudan galip ayrılmıştı. Bu sonuç, bordo-mavililere rakibi karşısında elde ettikleri son lig başarısını getirdi.

GALİBİYET HASRETİ BİTİRECEK

Trabzonspor, Galatasaray karşısında en son Ekim 2016 ile Ekim 2017 arasındaki dönemde üst üste galibiyetler elde etmişti. Söz konusu süreçte bordo-mavililer, rakibiyle oynadığı üç lig müsabakasını da kazanarak üç maçlık bir seri yakalamıştı; bu seri Ekim 2017'de son buldu.

O tarihten sonra Trabzonspor, Galatasaray'ı ligde üst üste iki veya daha fazla kez yenmeyi başaramadı. Eğer bugün Thomas Reis'in takımı tekrar sahadan galip ayrılırsa, yaklaşık dokuz yıl aradan sonra üst üste iki Süper Lig zaferiyle bu hasreti sonlandırmış olacak. Bordo-mavililer, taraftarının önünde alınacak galibiyetle hem kritik üç puanı hanesine yazdırmayı hem de uzun süreli seriye nokta koymayı hedefliyor.

Bu haberi paylaş
Yapay Zekâ

Bu Haberi AI'a Sor

Yapay zekâ yalnızca bu haberin metnine göre yanıt verir; hata yapabilir.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

0/1000

Spam koruması etkin. Kurallara uygun yorumlar yayınlanır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!